Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oud-minister Assen vreest excessen

Oud-minister Assen vreest excessen door beveiligingswerk leger

02/11/2018 21:13 - Naomi Hoever

Ronald Assen, oud-minister van Defensie

Ronald Assen, oud-minister van Defensie  

PARAMARIBO - “Ik bezie deze situatie met de nodige angst”, zegt Ronald Assen, oud-minister van Defensie, naar aanleiding van het fenomeen dat militairen worden ingezet om particuliere personen te beveiligen. Hij heeft er geen moeite mee als militairen worden ingezet voor het beveiligen van bedrijven die bezig zijn met explosieven. Doelend op wat sinds enige tijd gebeurt, stelt hij dat "deze ontwikkeling gevaar in zich herbergt".

"Het is de aanzet tot een ongunstige ontwikkeling. Deze tendens vraagt naar onmiddellijk ingrijpen." Assen vreest dat deze situatie ontaardt als individuen een militair kunnen inhuren voor beveiliging. "Een burger die een conflict heeft, kan een militair inhuren om de ander uit te schakelen." Hij legt uit dat het leger wel ingezet kan worden ter beveiliging van de president, vicepresident, ministers of andere overheidsfunctionarissen die vanwege hun functie beveiligd moeten worden door de Staat.

Overeenkomsten daarvoor zouden via het ministerie van Defensie gesloten moeten worden en niet via de leiding van het Nationaal Leger. Assen zegt dat wat er nu gebeurt, onbehagen schept in het leger om maar niet te praten van ontevredenheid. Hij roept de regering op corrigerend op te treden. "We moeten gezonde verhoudingen handhaven."

De oud-minister vraagt zich af wat er zal gebeuren als eenieder zich kan laten beschermen door een militair. "Het leger is geen beveiligingsbedrijf dat je kan inhuren voor persoonlijke beveiliging." Er moet volgens hem niet gepleit worden om individuen of niet- overheidsfunctionarissen te beveiligen. "Het leger en de politie zijn daar niet voor."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina