Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM presenteert herstelplan

SLM presenteert herstelplan

03/11/2018 00:02 - Wilfred Leeuwin

SLM presenteert herstelplan

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - SLM zal zich concentreren op zijn kernactiviteit: het vervoer van passagiers. Dat staat in het nieuwe herstelplan van het bedrijf. “Het ziet ernaar uit dat na een periode van twaalf verlieslatende jaren er weer winst zal worden gemaakt binnen de komende drie jaar. Het bloeden moet stoppen.” Dit zei minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie donderdagavond in De Nationale Assemblee. President Desi Bouterse heeft intussen zijn goedkeuring aan het plan gegeven.

Het plan is twee weken terug gepresenteerd aan de aandeelhouders. Er staat in dat de SLM teruggaat naar zijn corebusiness en alle andere activiteiten kritisch zal bekijken. Dit geldt vooral voor de catering- en hospitality-business waarmee de vliegmaatschappij zich de afgelopen jaren heeft beziggehouden. Het afstoten van dochterondernemingen is een van de noodoplossingen. De SLM zal in de komende drie jaar zwaar letten op planning en onderhoud van de vloot.

Minister Pengel wijt het verlies van de SLM vooral aan achterstallig onderhoud. "Het heeft het bedrijf in de afgelopen jaren heel veel geld gekost, waarbij zelfs vliegtuigen moesten worden ingehuurd." Minister Pengel benadrukt dat de redding van de SLM de verantwoordelijkheid is van directie en het personeel samen. Hij heeft hen opgeroepen om de verstoorde relatie niet langer in de publiciteit uit te vechten.

Aan de directie is de opdracht gegeven om in overleg te treden met de bond. De vakorganisatie is door de minister geïnformeerd over de nieuwe ontwikkelingen. Daarbij heeft hij gezegd dat de directie het vertrouwen geniet van de aandeelhouders. Pengel heeft er vertrouwen in dat het plan de komende drie jaar vruchten zal afwerpen. "Belangrijk voor ons is de continuïteit van het bedrijf. Het is niet uitgesloten dat er impopulaire maatregelen genomen zullen worden gaandeweg het proces van het gezond maken van de SLM."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina