Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Elias installeert malariacommissie

Minister Elias installeert malariacommissie

06/11/2018 18:54

Minister Antoine Elias samen met de leden van de Nationale Malaria Elimination Task Force-commissie.

Minister Antoine Elias samen met de leden van de Nationale Malaria Elimination Task Force-commissie. Foto: NII  

PARAMARIBO - Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft dinsdag de Nationale Malaria Elimination Task Force-commissie geïnstalleerd. De commissie is verantwoordelijk voor het evalueren van het malariaprogramma en het adviseren van het ministerie over maatregelen ter ondersteuning van malariabestrijding, aldus het NII dinsdag in een persbericht.

De voorzitter van de commissie, Marthelise Eersel, vroeg de aandacht van de minister voor de betalingsmogelijkheden voor onverzekerden die met malaria worden opgenomen, zodat zij de malariabehandeling en -kuur kunnen afmaken. Ook gaf zij aan dat personen uit landen waar malaria voorkomt, zich moeten laten screenen op malaria bij het BOG.

De commissie vroeg aandacht hiervoor omdat Suriname op dit moment op weg is naar uitbanning van malaria en elk geval er één te veel is. De minister deelde de commissieleden mee, dat hij er alles aan zal doen om de aangekaarte kwesties op te lossen samen met de instanties die daarvoor verantwoordelijk zijn. De commissie heeft een zittingsperiode van drie jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina