Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sportmasseur Iwan Spier overleden

Sportmasseur Iwan Spier overleden

06/11/2018 11:45 - Marinio Balsemhof

Sportmasseur Iwan Spier overleden

 

PARAMARIBO - Surinames eerste sportmasseur Iwan Spier is maandagmiddag op 78-jarige leeftijd overleden in het Academisch Ziekenhuis. Het nieuws wordt bevestigd door zijn oud-leerling tevens boezemvriend Iwan Themen.

"Ai a man no de moro. A man gwe go sribi", zegt Themen tegen de Ware Tijd. Volgens de sportmasseur werd hij vrijdagochtend door Spier gebeld. "Hij zou bij mij op de poli komen omdat hij zich niet zo lekker voelde."

Omdat Spier niet meer kwam, nam Themen telefonisch contact op met zijn leermeester. Hij hoorde aan zijn stem dat er iets mis was en stuurde twee mannen om hem op te halen. Op de poli aangekomen verwees de dienstdoende arts hem direct naar het AZP.

Zijn toestand verslechterde en Iwan Spier werd opgenomen op de afdeling intensive care. Maandagmiddag blies hij zijn laatste adem uit. Als sportmasseur heeft hij nagenoeg alle sportselecties gediend.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina