Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Worstelaars boeren goed op Barbados

Worstelaars boeren goed op Barbados

06/11/2018 22:02 - Marciano Millerson

De Surinaamse worstelaars hebben het niet onverdienstelijk gedaan op Barbados.

De Surinaamse worstelaars hebben het niet onverdienstelijk gedaan op Barbados. Foto: SWF  

PARAMARIBO - Marciano Tsang, Fernando Ghoerahoe, Micha Willems, Nawien Bepat, Stephan Brunings en Sahil Satram hebben in het weekend de eer van Suriname hooggehouden tijdens de Barbados Beach Wrestling Cup. De worstelaars haalden acht gouden, vier zilveren en één bronzen medaille binnen. Hoofdcoach Michael Nathoe blikt tevreden terug. “Het is gebleken dat wij een lichte voorsprong hebben op worstelaars in de Caribische regio”, oordeelde hij.

Volgens de coach heeft de goede voorbereiding, inclusief een aantal meetmomenten, bijgedragen aan het succes. Nathoe zegt dat er bij terugkeer gewerkt zal worden aan de tekortkomingen. "Er moet harder worden getraind met het nationaal kampioenschap als eindstation en de worstelaars moeten werken aan hun techniek en vaardigheid." Aan het toernooi deden Olympian Anger Castelly (Haïti) en Cristian Nova Roca van Bolivia (zilveren medaillewinnaar Cacso 2014) mee.

De andere deelnemers kwamen uit Barbados, St. Lucia en Trinidad en Tobago. Yandro Quintana van Cuba, Olympisch kampioen in 2004, was op het eiland, maar kwam niet meer in actie. Castelly won overall goud als beste worstelaar van het evenement. Hij werd opgevolgd door Roca. Ghoerahoe zag kans met het brons ervandoor te gaan.

Behalve beachwedstrijden zijn er dit jaar vrijestijlwedstrijden op de mat afgewerkt. Suriname drukte meteen zijn stempel met goud voor Tsang, Ghoerahoe, Bepat en Satram. Brunings en Willems sleepten zilver in de wacht. Tsang versloeg Thaddeus Grancis uit St. Lucia middels een touché. Ghoerahoe won dankzij technisch overwicht van de Trinidiaan Anthony Joseph. Willems stond tegenover Roca en verloor. Echter, hij wist later Jerome Hoyte van Barbados te overmeesteren en het zilver binnen te halen in de klasse -80 kg.

Bepat won na een touché van Prince Ferdinand uit St. Lucia. Brunings en Satram hadden in de finale tegenover elkaar moeten staan. Echter, Brunings kon door een hamstringblessure niet verder strijden, waardoor hij genoegen moest nemen met zilver. Satram pakte het goud. De Surinamers hadden eerder Aidan Rogonanan van Trinidad en Tobago verslagen.

Tijdens de beachwedstrijden moest Willems wederom het hoofd voor Roca buigen en genoegen nemen met zilver. Brunings kwam sterk terug en nam revanche op Satram. Bepat, Ghoerahoe en Tsang veroverden elk goud. In tegenstelling tot vorig jaar toen er slechts twee klassen waren - -80 om 80+ (Leandro Dongo en Widesh Ramcharan werden toen overall kampioen) - waren er bij de derde editie vier categorieën (-70, -80, -90, 90+).

De Barbados Worstelassociatie probeert met de Beach Cup, worstelen op het eiland een boost te geven. Deze tak van sport staat daar nog in de kinderschoenen. De doelgroep is vooral de schooljeugd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina