Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grote variatie tijdens derde Chinees filmfestival

Grote variatie tijdens derde Chinees filmfestival

07/11/2018 00:11 - Tascha Samuel

Grote variatie tijdens derde Chinees filmfestival

 

PARAMARIBO - “We hebben hard gewerkt aan het maken van een leuke selectie. En we hopen dat er meer mensen naar de films zullen gaan kijken dan vorig jaar”, stelt Liu Quan, de nieuwe Chinese ambassadeur. De Ambassade organiseert voor de derde maal het Chinees Filmfestival. Quan is heel enthousiast om dit festival aan de Surinaamse samenleving aan te bieden; ook in het kader van 165 jaar Chinese immigratie.

"Het is een gevarieerde aanbod aan films: van drama, actie, fantasie, romantische komedies en historisch avontuur tot films voor jongeren. We willen graag dat Suriname de Chinese cultuur, het Chinese gedachtengoed, de geschiedenis en vooral de jonge Chinezen leert kennen." De films worden elk weekend in november vertoond.

Op 10 November draait de film 'Our Shining days', een jongerenfilm waarbij een groep middelbare scholieren probeert het klassieke orkest van de school weer nieuw leven in te blazen. En dat terwijl een rivaliserend populairder orkest van een andere school probeert de spotlight te stelen met moderne muziek. Op 24 november wordt de laatste film CZ12: Chinese Zodiac met Jackie Chan afgespeeld. Films zijn ook te zien op de facebookpagina van TBL cinemas.

De films kunnen gratis worden bezocht. Kaarten kunnen op de dag van presentatie worden opgehaald bij TBL. De Chinese Ambasadeur hoopt dat de Surinaamse bevolking deze mooie artistieke vorm zal aangrijpen om te leren over de culturele waarden en het veranderende leven van het Chinese volk.

"Het is duidelijk dat de Chinese cultuur een deel is geworden van deze samenleving. Ik geloof dat door deze films, mensen een beter begrip zullen krijgen van de Chinese maatschappij die voor grote economische en sociale veranderingen staat. We hopen dat door deze uitwisseling van kennis over elkaars cultuur we ook kunnen werken aan de versterking van bilaterale relaties tussen onze bevriende naties, met het accent op respect, steun en voorspoed voor ons beiden", aldus ambassadeur Quan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina