Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bedrijf schuldig aan falende stadionverlichting

Bedrijf schuldig aan falende stadionverlichting

08/11/2018 21:04 - Frank Finisie

Bedrijf schuldig aan falende stadionverlichting

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Dat Walking Boyz Company tegen Notch zondag al in de 26ste minuut moest worden afgefloten omdat de verlichting in het André Kamperveen Stadion het niet deed, wordt toegeschreven aan het bedrijf dat de stadionverlichting heeft geïnstalleerd. De maatschappij zou in gebreke zijn gebleven en de lichten niet hebben aangemaakt. Verder spelen was onder die omstandigheden niet mogelijk. WBC leidde met 1-0 na een goal van Miguel Slagveer in de tweede minuut.

Volgens competitiemanager Ashok Bainath Sah van de Surinaamse Voetbalbond zijn er harde afspraken met het bedrijf. Er werd vrijdag nog gebeld met de maatschappij, maar de bond kwam niet door. Het gevolg is dat de verlichting niet werd aangemaakt. "Een overmachtssituatie", stelt Bainath Sah. Wanneer de resterende minuten zullen worden afgewerkt, is volgens de competitiemanager nog niet duidelijk. "Het kan na een tijd zijn, omdat de nationale selectie binnenkort naar Miami vertrekt."

Ramon Apoetitie, coach van Notch, vindt dat de moederorganisatie in gebreke is gebleven. "Het is niet goed te praten. De SVB had de lichten moeten testen voordat de wedstrijd begon", reageerde de gebelgde coach. Na een onderbreking van tien minuten lukte het een paar lichten aan de praat te krijgen, maar omdat het speelveld nog steeds onvoldoende verlicht was, besloot wedstrijdcommissaris Winston Glorie na overleg met de twee captains de wedstrijd af te fluiten.

Ook WBC-trainer Joël Assad was er niet over te spreken dat de partij werd gestaakt. "Je bereidt je voor, komt om te spelen en na 26 minuten is de wedstrijd al afgefloten, omdat de lichten niet aangemaakt kunnen worden. Wij zaten op dat moment goed in de wedstrijd", aldus Assad.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina