Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grasbrand Paramaribo-Noord onder controle

Grasbrand Paramaribo-Noord onder controle

08/11/2018 06:37 - Gilliamo Orban

Grasbrand Paramaribo-Noord onder controle

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De brand op een groot perceel in Paramaribo-Noord is door de brandweer geblust. Niet alleen omwonenden waren de dupe van enorme rookontwikkeling, maar ook bewoners van andere delen van Paramaribo ondervonden hiervan last. Ook in de binnenstad hing donderdag rook.

"Het commando 'opruimen en inpakken' werd dinsdag gegeven. De fase van groot alarm is hierbij ten einde en de operatie is overgedragen aan brandweerpost Geyersvlijt, om de situatie door surveillance te monitoren", zegt brandweervoorlichter Ulrich Coats tegen de Ware Tijd. Mocht het vuur weer oplaaien, dan kan direct worden opgetreden.

De brandweer heeft zich volgens Coats enorm ingezet om de brand onder controle te krijgen. Het ging om een uitgestrekt gebied en er was hulp nodig van andere posten. Om de brand te bestrijden, waren onder meer kilometers aan blusslangen nodig. De brandweerlieden moesten het bos trotseren om het water te transporteren. "Bij sommige plekken moest een graafmachine het gras voor ons spreiden, waardoor we het vuur beter konden blussen."

De brandweer had gehoopt op zware regen gedurende een periode van drie of vier dagen. "De kleine regenbuien hebben juist gezorgd voor meer rookontwikkeling", zegt Coats. De politie gaat na wat de oorzaak is geweest van de brand. Het moedwillig aansteken van onder meer gras en vuil is strafbaar, zegt Coats.

Volgens het Wetboek van Strafrecht staat op brandstichting een gevangenisstraf van twaalf tot vijftien jaar. Sommige branden zorgen ervoor dat de openbare gezondheid in gevaar komt of mensen kunnen er zelfs aan doodgaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina