Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OWT&C laat burgers niet in ongewisse

OWT&C laat burgers niet in ongewisse

09/11/2018 13:05 - Gilliamo Orban

Minister Patrick Pengel van OWT&C schudt de hand van Neville Pengel, voorlichtingscoördinator op het departement. De coördinator van de nieuwe unit, Laurens Ramahi, staat geheel links.

Minister Patrick Pengel van OWT&C schudt de hand van Neville Pengel, voorlichtingscoördinator op het departement. De coördinator van de nieuwe unit, Laurens Ramahi, staat geheel links. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Met de launch van de Burger Informatie Unit, wil het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) personen transparantie bieden die een vergunningsverzoek of klacht hebben ingediend.

De unit, die donderdag officieel is geopend, moet burgers informeren over de status van hun aanvraag of over de stappen van het ministerie om problemen zoals wateroverlast in een buurt aan te pakken.

"Mensen hebben geklaagd over de bereikbaarheid van het ministerie en anderen weten niet wat er is gebeurd met hun aanvraag", zegt minister Patrick Pengel van OWT&C, tegen journalisten. "Het is publiek geheim dat je mensen moet kennen bij het ministerie om jouw dingen gedaan te krijgen. We willen af van dat imago", zegt hij resoluut.

Hij benadrukt dat de kassa van het ministerie van Financiën de enige plek is waar mensen kunnen betalen voor hun aanvragen. "We kennen geen spoedtarief op het ministerie van OWT&C en u hoeft niet ergens anders bij te betalen om uw aanvraag sneller behandeld te krijgen."

Pengel kijkt uit naar positieve resultaten. "Dit moet onderdeel worden van onze bestaande interactie. Die moet verbeterd worden met de samenleving." Bij afkeuring van een vergunningsaanvraag, zal de unit volgens de minister de reden doorgeven en uitleggen hoe een heraanvraag kan worden gedaan.

Laurens Ramahi, coördinator van de Burger Informatie Unit, zegt dat het pubiek niet alleen welkom is voor informatie, maar ook om vergunningen aan te vragen voor onder meer de bouw, verkaveling en plaatsing van duikers.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina