Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vier nieuwe RGD-panden opgeleverd

Vier nieuwe RGD-panden opgeleverd

09/11/2018 10:41 - Aidy Pinas-Agodeba

Vier nieuwe RGD-panden opgeleverd

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft deze week de sleutels van drie van haar nieuwe gebouwen - twee medische centra en één centraal apotheekmagazijn - in ontvangst genomen. De gebouwen staat te Onverwacht, Uitvlugt en aan de Limesgracht. Vrijdag ontvangt RGD de sleutel van de nieuwbouw in Nickerie.

De oplevering is volgens planning, maar volgens RGD-directeur Edwin Noordzee moeten de terreinen nog in orde worden gemaakt. Hiervoor is ongeveer één maand uitgetrokken. In die periode worden de panden ook beveiligd en aangesloten op water en elektriciteit. 

De benodidgheden om de gebouwen in te richten zullen volgens de directeur in maart/april volgend jaar worden aangeleverd. De spullen komen uit het buitenland. Noordzee benadrukt dat de bestelling tijdig is geplaatst.

In de tussentijd worden de voorbereidingen voor de opening van de centra en het magazijn getroffen. "In samenspraak met het ministerie van Volksgezondheid zal de opening worden gepland. We gaan stapvoets te werk." Er zullen voorzieningen worden getroffen zodat de in gebuikname van het eerste pand al in december kan geschieden.

Het totale project behelst de opzet van zeven panden. De nieuwe RGD-centra aan de Derde Rijweg en in Moengo en Koewarasan hadden ook voltooid moeten zijn, maar zaken zijn anders gelopen, zegt Noordzee. "De processen zijn opnieuw gestart en als men deze rond heeft, wordt er een aanvang gemaakt met de bouw van de drie panden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina