Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Thalia begint crowdfunding-campagne

Thalia begint crowdfunding-campagne

21/11/2018 22:19 - Van onze redactie

De werkzaamheden zijn al begonnen.

De werkzaamheden zijn al begonnen. Foto: Facebook / Theater Thalia  

PARAMARIBO - Theater Thalia is op ApuraNetworks gestart met een crowfunding-campage, genaamd ‘SAVE THALIA!’. Het doel is om fondsen binnen te halen voor het uitvoeren van een grote renovatie aan het theater, meldt de leiding van het schouwburg op haar Facebookpagina.

De aanleiding voor deze actie is de recente ontdekking dat twee van de vijf dakspanten van Thalia gebroken zijn. Deze en de bijbehorende trekplaten moeten vervangen worden. Daarnaast moeten de overige trekplaten verstevigd worden. Uit voorzorg is het theater vanaf september gesloten voor het publiek. Ook de elektrische bedrading die dateert van de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt  vervangen.

Beide projecten moeten op korte termijn worden uitgevoerd omdat het toneelgenootschap volledig afhankelijk is van de inkomsten uit de verhuringen van het theater. Echter zijn de inkomsten (gemiddeld één US Dollar per stoel per verhuring) niet voldoende om een dergelijk grote renovatie helemaal zelf te bekostigen. Vandaar dat uw hulp nodig is. In totaal is een bedrag van 100.000 euro nodig.

Thalia zet zich in om zoveel mogelijk fondsen binnen te halen via crowdfunding niet alleen, maar ook door het gericht aanschrijven van de verschillende bedrijven, door het houden van een loterij en door het organiseren van diverse artistieke fundraisingsactiviteiten. Het Toneelgenootschap Thalia is opgericht op 27 april 1837. Haar theater werd geopend op 20 januari 1840 en is een begrip in Suriname, niet weg te denken uit de Surinaamse samenleving.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina