Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ashanti-koning brengt bezoek aan Brokopondo

Ashanti-koning brengt bezoek aan Brokopondo

24/11/2018 19:47

Ashanti-koning brengt bezoek aan Brokopondo

Foto: NII  

PARAMARIBO - Met groot onthaal en onder muzikale begeleiding werden Ashanti-koning Otumfei Osei Tutu II en president Desi Bouterse zaterdag verwelkomd in de vergaderzaal van Brownsweg, Brokopondo. Districtscommissaris Frederick Finisi gaf aan het bijzonder te vinden dat de eer zijn district te beurt is gevallen om de koning te verwelkomen. Osei Tutu kreeg van Finisi een boot en bank als aandenken, aldus het NII in een persbericht.

De granman der Saramacanners, Albert Aboikoni, haalde de historische band aan die Suriname heeft met Afrika. Hij sprak de hoop uit dat deze band verder wordt ontwikkeld. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zei dat het niet lang meer zal duren voordat Surinamers rechtstreeks naar Ghana kunnen gaan. De koning heeft volgens hem aangegeven dat er samenwerkingsmogelijkheden zijn op het gebeid van studie en landbouw.

"Terwijl ik mijn intrede deed in Brokopondo sprak een jongeman met mij in mijn taal. Vanaf dat moment wist ik dat dat ik onder mijn mensen was", zei de Ashanti-koning. Hij is ingenomen met het feit dat de cultuur die naar Suriname is gebracht niet verloren is gegaan en doet een beroep op het traditionele gezag om die te behouden. De koning nodigde Bouterse uit een tegenbezoek aan Ghana te brengen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina