Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Motivatiesessies voor examenkandidaten Nickerie

Motivatiesessies voor examenkandidaten Nickerie

26/11/2018 05:08 - Beta Debidien

Studenten van de Scholengemeenschap Nickerie die hebben meegedaan aan de culturele loop.

Studenten van de Scholengemeenschap Nickerie die hebben meegedaan aan de culturele loop. Foto: Wxnderlust photography  

NIEUW-NICKERIE - De Scholengemeenschap Nickerie (SGN) heeft in het weekend motivatiesessies gehouden voor examenkandidaten die op 10 december met schoolonderzoeken beginnen. Daarnaast heeft de school in verband met Srefidensi een culturele loop georganiseerd.

Docent Erak Fatehmohamed spreekt van zeer interactieve sessies "waaraan de leerlingen enthousiast hebben deelgenomen en waardoor ze extra gemotiveerd zijn". Er was op school ook een open dag voor de hele school, met verkoop. Een deel van de opbrengst gaat naar een fonds voor de renovatie van de gymzaal en de rest is bestemd als bijdrage voor het inrichten van de ICT-ruimte.

De culturele loop werd dwars door Nieuw-Nickerie uitgezet. "De kleuren van de vlag en diverse klederdrachten zorgden voor een bijzonder uitzicht." De Tazza-groepen en de house band en dansgroep van de SGN zorgden voor entertainment. Het goed opgekomen publiek sprak van een "prachtig gezicht". Bij de culturele loop gingen de prijzen naar de havo-klassen H501 en H503 en de vwo-klas V401.

"De felle zon hield ons niet tegen. We hebben gefloten, gezongen en gedanst", zegt Ashna Badrie, Havo-examenkandidaat. Voor haar was de loop een mooie ervaring waar ze samen met haar klasgenoten ook veel van heeft geleerd, onder meer over de cultuur van diverse groepen.

Badrie blikt tevreden terug, maar wil in het vervolg meerdere sessies voor alle leerlingen in de examenklas, "We weten immers dat het heel goed gaat werken voor een positief resultaat aan het einde van het schooljaar."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina