Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Champions League record rijker

Champions League record rijker

28/11/2018 22:23

Champions League record rijker

 

NYON - Het Champions League-seizoen 2018/2019 is na vijf ronden een record rijker. Voor het eerst in de historie van het kampioenenbal hebben elf teams zich al in ronde 5 gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Champions League. Alleen FC Barcelona had zich al in ronde 4 geplaatst.

Het vorige record (10) dateert uit de seizoenen 2008/2009 en 2012/2013 (10). De teams die zich dit seizoen hebben geplaatst, zijn: Atlético Madrid, FC Porto, Schalke 04, Borussia Dortmund, FC Barcelona, Bayern München, Ajax, Manchester City, Real Madrid, AS Roma, Juventus en Manchester United

De loting voor de achtste finales van de Champions League is op maandag 17 december in het Zwitserse Nyon. Een week eerder, op 11 en 12 december, vinden de laatste groepswedstrijden plaats. Ajax sluit de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen Bayern München. De inzet bij dit duel is de eerste plaats in de poule.

Tijdens de loting worden de clubs ingedeeld in twee verschillende potten. In de ene pot bevinden zich alle groepswinnaars en in de andere pot zitten de nummers twee. De geplaatste groepswinnaars spelen hun heenwedstrijd in de achtste finale op vreemde bodem (12/13 en 19/20 februari) en de return (5/6 en 12/13 maart) voor eigen publiek. Telegraaf.nl / Voetbalzone.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina