Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oud-premier Curaçao de cel in

Oud-premier Curaçao de cel in

05/12/2018 13:03

Oud-premier Gerrit Schotte van Curaçao.

Oud-premier Gerrit Schotte van Curaçao. Foto: Curaçaonieuws.nu  

WILLEMSTAD - Oud-premier Gerrit Schotte van Curaçao is woensdagochtend opgesloten in de Curaçaose gevangenis. Tientallen aanhangers waren in een mars meegelopen om hem steun te betuigen.

Dinsdag werd de al opgelegde straf van Schotte definitief. De Hoge Raad in Den Haag oordeelde toen dat Schotte en zijn levenspartner Cicely van der Dijs terecht zijn veroordeeld wegens onder meer ambtelijke corruptie en witwassen. Ook de opgelegde straffen werden bevestigd: drie jaar cel voor Schotte en vijftien maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor Van der Dijs.

Schotte werd in 2010 de eerste premier van Curaçao. Hij was in cassatie gegaan tegen het vonnis van het gerechtshof omdat hij naar eigen zeggen alleen geld had opgehaald voor zijn partij, MFK. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina