Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zaalvoetballers en meisjes volleyballers uitgeschakeld

Zaalvoetballers en meisjes volleyballers uitgeschakeld

05/12/2018 00:42 - Marciano Millerson

Zaalvoetballers en meisjes volleyballers uitgeschakeld

 

AREQUIPA - Suriname staat nog steeds droog tijdens deelname aan de Zuid-Amerikaanse schoolsportwedstrijden (Consude games) in Arequipa, Peru. De zaalvoetbalselectie leed dinsdagmiddag zijn tweede opeenvolgende nederlaag tegen Peru, 0-2.

Suriname speelde in tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen Paraguay (0-5) een veel betere partij en hield Peru gedurende een groot deel van de wedstrijd onder druk. De jongens speelden met meer durf en oefenden vroeg pressie naar voren uit. Het gemis van goede scoringskansen in met name de eerste helft kwam hen echter duur te staan.

BIj het ingaan van rust was de score 0-0. Door deze nederlaag maakt Suriname geen kans meer op plaatsing voor de halve finale. Woendag sluit de selectie haar deelname aan het evenement af tegen favoriet Brazilië.

De meisjes volleybalselectie maakt ook geen kans meer op plaatsing voor de halve finale. Chili was in het Coliseo Arequipa met 3-0 sterker dinsdag; setstanden 25-12, 25-7 en 25-11. Rest nog het treffen met favoriet Brazilië woensdag. Later op de dag was het de beurt aan de jongens, die voor de eerste maal in aktie kwamen. Zij delfden het onderspit tegen Bolivia 0-3; setstanden 25-10, 25-19 en 25-15.

Ook de atleten en zwemmers kwamen dinsdag voor de eerste maal in aktie. Charissa Dikmoet behaalde het beste resultaat bij atletiek op het onderdeel Pentathlon. Dit onderdeel betreft een vijfkamp bestaande uit 80 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, verspringen en 600 meter hardlopen. De eerste drie genoemde onderdelen zijn dinsdag afgewerkt. Dikmoet staat overall vierde met 809 punten en kan bij een goede prestatie op de overige twee onderdelen woensdag een medaille behalen.

Overige atleten als ook de Special Olympians wisten geen finaleplaats te bemachtigen. Bij zwemmen liep het ook niet fortuinlijk. Geen van de zwemmers geraakten uit hun series. 

De Surinaamse schaakselectie doet het momenteel niet onaardig. Het nationaal team zegevierde maandag in zijn openingsontmoeting met 3.5-0.5 van Uruguay. Hierna verloor Suriname van Brazilië met 0.5-3.5, maar herstelde zich goed tegen Ecuador en Bolivia; 2-2.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina