Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 15 jaar geëist voor vermoorden ex-vriend

15 jaar geëist voor moord op ex-vriend

07/12/2018 07:21 - Van onze redactie

15 jaar geëist voor vermoorden ex-vriend

 

PARAMARIBO - Ravella H. reageerde terneergeslagen op de strafeis van officier van justitie Claudia Bruining: vijftien jaar met aftrek van voorarrest. Zij staat terecht voor de moord op haar ex-vriend Shakur Merkus. "Met haar egocentrisch denken heeft ze een dierbare van een gezin weggenomen. Ze dacht niet aan wat het gevolg daarvan zou zijn", zei de openbaar aanklager die constateert dat er sprake was van voorbedachten rade.

Na een woordenwisseling in zijn dienstauto, op 7 februari van dit jaar, verwondde de beklaagde het slachtoffer in de borststreek met een mes. Zij stapte op zijn verzoek uit bij een pompstation aan de Axwijkstraat en ging naar huis. Nadat Ravella H. was uitgestapt, reed Shakur Merkus naar het politiebureau aan de Wilhelminastraat, waar hij in elkaar zakte en overleed.

De officier zegt dat het onderzoek uitwijst dat het mes niet van Shakur Merkus was, zoals Ravella H. eerder had verklaard. De verdachte zou het mes hebben meegenomen. De getuigen die zijn gehoord hebben nooit een mes in het voertuig van de verdachte gezien. Uit verklaringen is gebleken dat de beklaagde het slachtoffer met de dood had bedreigd.

Zij heeft de man geruime tijd bespioneerd, zeiden de getuigen. Twee mensen getuigden dat zij het vermoeden hadden dat Ravella H. met een plan rondliep om het slachtoffer te vermoorden. Ze vreesden voor het ergste toen zij berichten tussen de beklaagde en Shakur Merkus onder ogen kregen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vastgesteld dat deze verklaringen op waarheid berusten. 

De rechter zei aan de verdachte dat ze op de volgende zitting het woord mag voeren. Advocaat Raoul Lobo was niet aanwezig bij de zitting van gisteren. Zijn collega Benito Pick nam voor hem waar. Of het psychiatrisch rapport in de zaak al af is, is niet bekend. Tijdens de vorige zitting vertelde Ravella H. dat zij gefrustreerd raakt door de procedure van de strafzaak.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina