Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Elfriede Cederboom krijgt Human Rights Award

Elfriede Cederboom krijgt Human Rights Award

07/12/2018 21:43

De award werd overhandigd aan Elfriede Cederboom-Ritfeld door EU-ambassadeur Jernej Videtic.

De award werd overhandigd aan Elfriede Cederboom-Ritfeld door EU-ambassadeur Jernej Videtic.  

PARAMARIBO - Elfriede Cederboom-Ritfeld heeft donderdag de mensenrechten-onderscheiding van de Europese Unie in ontvangst genomen. De EU-vertegenwoordiging in Guyana en Suriname reikt de award uit ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van de Mens, meldt Stichting Projekta in een persbericht.

De uitreiking was donderdag, tijdens een seminar over mensenrechten en de strijd tegen huiselijk geweld in de ballroom van het Lalla Rookhgebouw. Cederboom-Ritfeld heeft in de jaren '80 de eerste crisisopvang geopend voor vrouwen die slachtoffer waren van huiselijk geweld. Zij heeft met andere vrouwen en mannen de strijd tegen geweld tegen vrouwen aangebonden in een periode waar daar geen aandacht voor was.

Met stichting Sticris was zij voorvechter van de zaak van vrouwen en kinderen in Suriname. Het werk van Elfriede Cederboom-Ritfeld werd voorafgaand aan de awarduitreiking in twee korte filmpjes belicht, waarin ook felicitaties aan de orde zijn gekomen.

Op maandag 10 december is het zeventig jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd getekend. Het seminar is georganiseerd door Stichting Projekta en de EU-Delegation. De EU Delegation voor Guyana en Suriname reikte dit jaar voor de tweede keer de Human Rights awards uit. Vorig jaar gingen de onderscheidingen naar Projekta en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina