Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Erfgenamen vuilstortplaats zijn wachten beu

Erfgenamen zijn wachten compensatie vuilstortplaats beu

07/12/2018 00:00 - Merredith Bruce

De vuilstortplaats te Ornamibo.

De vuilstortplaats te Ornamibo.  

PARAMARIBO - Ronald Janki is het wachten op de overheid beu. Hij is mede-eigenaar van de grond waar de vuilstortplaats te Ornamibo ligt en zou gecompenseerd worden met een ander stuk land. De grond was van de vader van Janki. De overheid heeft volgens hem destijds enkele erfgenamen gevraagd om een deel van het terrein te mogen gebruiken voor de verbranding van grof vuil.

Echter zijn zaken door de jaren heen uit de hand gelopen waardoor de locatie, ongeveer 41 hectare groot, tot een vuilstortplaats is verworden. Het probleem is dat slechts enkele van de erfgenamen een ander stuk land in ruil kregen van de overheid. Een ander deel van de familie onder wie Ronald Janki, wacht nog steeds. "Iedereen is gecompenseerd en wij niet."

De familie stapte zo'n zes jaar geleden naar de rechter. Die besloot dat de Staat binnen drie maanden na de uitspraak een ander perceel moest toewijzen aan de erfgenamen. Zoon Aniel Janki vertelt dat er een stuk terrein in Commewijne was aangewezen, maar de familie heeft daarover niets meer vernomen. De familie heeft ondertussen een advocaat in de arm genomen om te zorgen dat het vonnis alsnog wordt uitgevoerd.

De vuilstortplaats valt onder het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Minister Patrick Pengel zegt dat hij op de hoogte is van de perceelkwestie. Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft volgens hem een overeenkomst met een aantal erfgenamen en zou nu bezig zijn met het overige deel. Voor details verwees hij de krant naar RGB, maar de directeur van dat ministerie was niet bereikbaar voor een reactie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina