Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkiezingen NDP-Nickerie uitgesteld

Verkiezingen NDP-Nickerie uitgesteld

07/12/2018 09:33 - Naomi Hoever

Verkiezingen NDP-Nickerie uitgesteld

 

PARAMARIBO - De bestuursverkiezingen van NDP Nickerie die vrijdag, zaterdag en zondag gehouden zouden worden, zijn uitgesteld. Steven Relyveld, ondervoorzitter van de centrale verkiezingscommissie, zegt dat is geconstateerd dat er zaken niet transparant zijn. Het beste was volgens hem de verkiezingen geen voortgang te doen vinden.

Rachied Doekhie van het bestuur in Nickerie weet niet wat er is misgegaan. "Ik weet ook niet op grond waarvan het besluit is genomen om de verkiezingen aan te houden. Ik zit in het huidige bestuur en wij hebben geen bemoeienis met dit verkiezingsgebeuren", aldus Doekhie, die verduidelijkt dat hij niet meedoet aan de komende bestuursverkiezing.

Relyveld stelt dat de ingediende stukken niet conform het reglement zijn voorbereid. "Als wij goede verkiezingen willen hebben, was dit de beste optie. De structuren van Nickerie zijn in kennis gesteld. Het proces van de voorbereiding is duidelijk beschreven in het reglement." Al enige tijd heerst er onenigheid in structuren van verschillende ressorten. De hoofdbestuursverkiezing had al in augustus moeten plaatsvinden.

Of de keuze voor een andere datum samenhangt met de onenigheid tussen de partijstructuren in Nickerie, weet Relyveld niet. Zijn commissie is slechts belast met de organisatie van de verkiezingen in alle 62 ressorten. In de twaalf ressorten van Paramaribo gebeurt dat op 12 december. De ressorten kiezen voor elk van de tien kiesdistricten een voorzitter, die wordt afgevaardigd als kandidaat voor het hoofdbestuur.

Ook in 2012 zijn de verkiezingen bij de NDP niet zonder slag of stoot verlopen. De strijd was toen zo heftig dat de rechter er aan te pas moest komen, nadat de verkiezingen in Welgelegen en Blauwgrond waren afgekeurd. Er zijn toen in beide ressorten nieuwe verkiezingen gehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen