Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grote vraag naar kerstpakketten in Nickerie

Grote vraag naar kerstpakketten in Nickerie

18/12/2018 07:47 - Beta Debidien

Marva Archer van het Leger des Heils verstrekt de afhaalbonnen aan mensen die in aanmerking komen voor een kerstpakket.

Marva Archer van het Leger des Heils verstrekt de afhaalbonnen aan mensen die in aanmerking komen voor een kerstpakket. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - In Nickerie is er een grote vraag naar sociale kerstpakketten. Maandagochtend konden behoeftigen zich opgeven voor een kerstpakket van het Leger des Heils, afdeling Nickerie. Het Leger des Heils heeft tijdens de registratie de mensen voorzien van een afhaalbon. Een pakket bestaat uit onder meer rijst, olie, blikjes sardienes en andere levensmiddelen.

"We hebben iets meer dan driehonderd mensen uit de enorme massa geregistreerd", zegt Marva Archer, verantwoordelijke van het Leger des Heils. Ze hoopt dat ze uiteindelijk meer dan vijfhonderd mensen een blije kerst kan geven. De pakketten worden vrijdag verstrekt.

"We hebben niet iedereen kunnen registreren, omdat ons budget het ook niet toelaat. Indien wij de komende dagen meer donaties krijgen, gaan we automatisch ook meer mensen helpen. We zijn afhankelijk van het bedrijfsleven en mensen met het hart op de juiste plek, mensen die graag doneren."

Bibi Kadir is blij dat ze in aanmerking is gekomen voor een afhaalbon. Ze vindt dat ook andere organisaties de sociaal zwakkeren moeten helpen aan een voedselpakket, zodat ze de feestdagen op een behoorlijke manier kunnen doorbrengen. Kadir stond sedert zeven uur 's morgens in de extra lange rij om zich te laten registreren.

Archer is blij dat het Leger des Heils elk jaar het kerspakkettenproject kan uitvoeren in Nickerie. "We hebben de afgelopen periode ook onze kerstpotten uitgezet waar de gemeenschap haar bijdrage kon deponeren. Daarnaast hebben wij onze mensen de afgelopen dagen het veld ingestuurd om financiële steun te verzamelen en dat heeft ons heel goed geholpen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina