Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kerstkaravaan Fernandes voor sociale projecten

Kerstkaravaan Fernandes Bottling voor ondersteuning sociale projecten

18/12/2018 05:08 - Amanda Palis

Kerstkaravaan Fernandes Bottling voor ondersteuning sociale projecten

 

PARAMARIBO - Het is gebruikelijk dat vooral bedrijven rond kerst en de jaarwisseling extra uitpakken met donaties aan sociale projecten. Zo rijdt de Fernandes Bottling Company voor het vijfde opeenvolgende jaar rond met haar kerstkaravaan van verlichte trucks. De ‘happiness-stop’ is van 21 tot en met 23 december bij het vlaggenplein. “Er zullen spelletjes en activiteiten zijn voor het publiek, zoals een foto maken met de kerstman”, zegt Ayida Slooten van het bedrijf.

Het streven is dat zoveel mogelijk mensen meedoen met de spelen en activiteiten. In voorgaande jaren werd steeds een ander kindertehuis gekozen, maar dit jaar zamelt Fernandes geld in voor de Paramaribo Zoo en de dak- en thuislozen. Bij de happiness-stop kan het publiek een kerstwens doen, die wordt bevestigd aan de kerstboom van de karavaan.

Iedereen mag meedoen, zegt Slooten. "En wij kijken dan of wij deze wens in vervulling kunnen brengen. Het is niet alleen een leuke activiteit voor het gezin, maar je geeft ook terug. Het teruggeven aan de samenleving is niet alleen kenmerkend voor december", zegt Slooten. "We geven eigenlijk het hele jaar door terug, maar in december schenken wij extra aandacht aan sociale activiteiten."

Op 5 december is het internationale vrijwilligersdag en in dat kader hebben meer dan zestig medewerkers van Fernandes Bottling zich ingezet. Zij bouwden een plantenkas voor de Mr. Huber Stichting, schilderden lokalen van de Thaborschool te Pontbuiten, renoveerden de speeltuin van internaat Eben Haezer in Saramacca, schilderden de schutting van kinderhuis Sukh Dhaam in Alkmaar, Commewijne en maakten het tehuis Rust & Werk in Nickerie toegankelijk voor rolstoelen.

"Wij vinden het belangrijk om onze medewerkers te betrekken bij vrijwilligerswerk, niet alleen omdat zij zelf erom vragen, maar ook omdat het onze sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid is om terug te geven aan de gemeenschap. Immers, zonder de ondersteuning van de samenleving waren wij misschien niet zo gegroeid", aldus Slooten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina