Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Cultuurveld verliest ook James Ramlall

BREAKING: Cultuurveld verliest ook James Ramlall

19/12/2018 18:29 - Euritha Tjan A Way

James Ramlal in zijn tuin.

James Ramlal in zijn tuin. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Na het nieuws vernomen te hebben dat Michaël Slory niet meer is, is het cultuurveld geschokt door het heengaan van cultuuricoon James Ramlall (83) woensdag.

Hij was een van de sturende krachten van het eerste uur bij het directoraat Cultuur en heeft ook een bijzondere bijdrage geleverd bij de Nola Hatterman Art Academy. In 2011 laat Ramlall tijdens een interview met het maandblad Parbode optekenen dat hij niet bang is voor de dood. 

"Waarom zou ik? De dood wordt in het hindoeïsme Yama genoemd. Dit bestaat uit Ya en Ma. Keer je de lettergrepen om, dan krijg je Maya, hetgeen illusie betekent. De dood bestaat in principe niet", filosofeerde Ramlall.

Vaak zijn mensen bang om de dingen waarvan ze houden te verlaten, zei Ramlall. Hij verwachtte dat hij zou reïncarneren: "Om de goede dingen die ik heb opgestart voort te zetten". Ramlall was ook dichter, met als pseudoniem Bhai.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina