Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter zet streep door asielregels Trump

Rechter zet streep door asielregels Trump

19/12/2018 22:41

President Donald Trump debatteert over de grensbeveiliging met senior-senator Chuck Schumer van New York.

President Donald Trump debatteert over de grensbeveiliging met senior-senator Chuck Schumer van New York. Foto: GETTY  

WASHINGTON - Een Amerikaanse federale rechter heeft het strenge asielbeleid van president Donald Trump een halt toegeroepen. De staat mag niet langer asielzoekers uitzetten die illegaal de VS binnen zijn gekomen, zonder ze een asielprocedure aan te bieden.

De zaak was aangespannen door twaalf asielzoekers en hun kinderen die in hun land van herkomst te maken hadden met seksueel misbruik, ontvoeringen en fysiek geweld.De rechter oordeelde dat er geen wettelijke basis is voor het uitzetbeleid van de regering. Vorige maand deed een federale rechter in San Francisco al een soortgelijke voorlopige uitspraak.

De zaak was aangespannen door de burgerrechtenorganisatie American Civil Liberties Union (ACLU). "Deze uitspraak is een nederlaag voor de totale aanval van de regering op de rechten van asielzoekers", aldus een zegsvrouw van de ACLU. DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen