Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Adek lanceert masterstudie Accountancy

Adek lanceert masteropleiding Accountancy

27/12/2018 02:56 - Wilfred Leeuwin

De start van de masteropleiding Accountancy vorige week donderdag op de Anton de Kom Universiteit.

De start van de masteropleiding Accountancy vorige week donderdag op de Anton de Kom Universiteit. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De Anton de Kom Universiteit heeft de nieuwe masteropleiding Accountancy vorige week officieel gelanceerd. Uit onderzoek is gebleken dat Suriname een tekort heeft aan financieel deskundigen en accountants, zegt opleidingscoördinator Anand Sheoratan.

Bachelorstudenten Economie van de richting Accountancy kunnen na afronding van hun studie doorstromen naar deze geaccrediteerde masteropleiding Accountancy, die ook toegang biedt tot de opleiding tot Registeraccount in Nederland. De masteropleiding is op 29 oktober van start gegaan. 

Er komt een selectieprocedure om instromers toe te laten tot het derde jaar van de masteropleiding, zegt Sheoratan. Om de kwaliteit te garanderen, zullen maximaal 25 studenten worden toegelaten.

De accreditatie van deze opleiding betekent dat deze voldoet aan regionale en internationale standaarden. Hierdoor kunnen Surinaamse studenten gemakkelijk aansluiting in het buitenland vinden voor verdere studie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina