Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump wil geldkraan dichtdraaien

Trump wil geldkraan naar Midden-Amerika dichtdraaien

28/12/2018 18:24

President Donald Trump en first lady Melania.

President Donald Trump en first lady Melania. Foto: Reuters  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump dreigt alle hulp aan de Midden-Amerikaanse landen Guatemala, Honduras en El Salvador in te trekken. Hij kondigde dat aan in een tweet waarin hij ook meldde dat een nieuwe karavaan met vluchtelingen richting de VS in de maak is in Honduras.

De drie landen doen daar niks aan en dat is voor Trump reden om hulp aan de landen te schrappen. "We stoppen alle hulp aan die landen, die al jaren van de VS profiteren", aldus het staatshoofd.

Trump dreigde ook weer met het sluiten van de grens met Mexico als hij geen geld krijgt om zijn beloofde muur te bouwen. De overheid in de VS zit op dit moment op slot omdat het Witte Huis en het Congres het niet eens worden over het vrijmaken van geld voor die muur. Trump wil daar vijf miljard US dollar voor begroot hebben. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina