Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: 7 doden bootongeval Coppenameriver

Zeven doden en drie vermisten bootongeval Coppenamerivier

28/12/2018 14:09 - Gilliamo Orban

Familie van de slachtoffers zoeken troost bij elkaar te Boskamp.

Familie van de slachtoffers zoeken troost bij elkaar te Boskamp. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - Zeven mensen zijn vrijdagochtend om het leven gekomen bij een bootongeluk op de Coppenamerivier nabij het inheemse dorp Kalebaskreek. Er worden nog drie personen vermist. Een man heeft zichzelf en zijn zoon nog kunnen redden. In de boot waren meer dan dertig personen.

De marine van het Nationaal Leger en dorpelingen hebben opvarenden in veiligheid gebracht.  Inmiddels zijn er zeven lichamen geborgen en wordt er naar drie vermisten gezocht.

De krant verneemt dat de boot rond middernacht is vertrokken van Corneliskondre aan de Wayamborivier en ging richting Boskamp. De opvarenden zouden geen zwemvesten hebben gedragen. Het is nog niet duidelijk hoe de boot is gezonken.

De regering heeft in een persbericht de nabestaanden van het bootongeval gecondoleerd. Het Nationaal Leger, het Korps Politie Suriname, het Districtsbestuur, de medische hulpdiensten en de plaatselijke bevolking verlenen met man en macht de nodige hulp.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina