Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geestelijken op bezoek bij Ashanti-koning

Geestelijken op bezoek bij Ashanti-koning

29/12/2018 05:27 - Lloyd Djendje

De geestelijke leiders Humro Imanuel (rechts), Claudwim Misiekaba (tweede llinks) en Jarien Gadden tijdens hun bezoek aan de Ashanti-koning.

De geestelijke leiders Humro Imanuel (rechts), Claudwim Misiekaba (tweede llinks) en Jarien Gadden tijdens hun bezoek aan de Ashanti-koning. Foto: collectie Jarien Gadden  

PARAMARIBO - De voorgangers Humro Imanuel, Claudwim Misiekaba en Jarien Gadden hebben deelgenomen aan een internationale kerkconferentie van Charisma Ministries in Accra, Ghana. Tijdens hun verblijf in Ghana hebben zij ook een bezoek gebracht aan Ashanti-koning Otumfuo Nana Osei Tutu II.

Er is gesproken over onderwijs, mijnbouw, toerisme en de agrarische sector. Het gesprek is bijgewoond door de Ghanese minister van Toerisme en Communicatie en de districtscommissaris van Kumasi.

Gadden, lid van het NDP-districtscoördinatieteam voor Brokopondo, zegt dat hij namens de districtsbevolking om het onderhoud heeft gevraagd. De Ashanti-koning heeft Brokopondo in november bezocht en zijn bewondering uitgesproken. Volgens Gadden is het de bedoeling dat Brokopondo en Kumasi, waar de koning resideert, een districtenband aangaan.

Hij beweert dat de koning en zijn team gelijk aan de slag zullen gaan om de ideeën over Suriname verder bespreekbaar te maken binnen de Ghanese regering en tot concrete besluiten te komen. Gadden zegt dat de relevante Surinaamse autoriteiten ook al op de hoogte zijn gesteld van het onderhoud en de zaak officieel overnemen en afhandelen tijdens bilateraal overleg op regeringsniveau.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina