Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overleg VS over begroting en muur gestrand

Overleg VS over begroting en muur gestrand

03/01/2019 04:17

Overleg VS over begroting en muur gestrand

Foto: EPA  

WASHINGTON - President Donald Trump en de leiders van de Democraten en Republikeinen in het Congres zijn er niet in geslaagd een akkoord te bereiken over de begroting. Heet hangijzer daarin is de financiering van de grensmuur bij Mexico. Trump vraagt om 5 miljard dollar voor de bouw van de muur en liet weten de Amerikaanse overheid "zolang als nodig dicht te houden. Het kan lang gaan duren, maar het kan ook snel voorbij zijn”, zei hij.

De Democratische leider Nancy Pelosi neemt donderdag de voorzittershamer van het Huis van Afgevaardigden over, als de Democraten er de meerderheid krijgen. De partij had al laten weten dat ze dezelfde dag nog een wet in stemming willen brengen die een eind maakt aan de 'sluiting' zonder verdere financiering van de grensmuur. Het Witte Huis heeft dat plan al verworpen. Het is ook maar de vraag of het door de Senaat komt, waar de Republikeinen een meerderheid hebben.

Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat zei dat  "de Senaat zijn tijd niet zal verspillen aan een wet van de Democraten die niet door deze kamer zal worden aangenomen en die de president toch niet zal tekenen". Trump heeft de partijen uitgenodigd om vrijdag verder te praten. De Amerikaanse overheid zit sinds 22 december gedeeltelijk op slot. In een tweet zei de president dat hij bereid is met de Democraten samen te werken aan een wet "die de grenzen beveiligd en de agenten en medewerkers ondersteunt." Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina