Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Buluitreiking scheikunde en wiskunde-afgestudeerden

Eerste buluitreiking scheikunde en wiskunde-afgestudeerden

05/01/2019 05:26 - Amanda Palis

Shruti Somai (l) en Darey-Ann Louisville.

Shruti Somai (l) en Darey-Ann Louisville. Foto: dWT  

PARAMARIBO - “Mooier konden we het nieuwe jaar niet beginnen”, zegt Shanti Venetiaan, decaan van de faculteit der wis- en natuurkundige wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit, tijdens de eerste buluitreiking. De studie die vooral bachelors in de exacte vakken zoals wis-, schei- en natuurkunde aflevert, is in oktober 2015 gestart. Drie studenten hebben vrijdag hun diploma ontvangen. Twee zijn afgestudeerd in scheikunde en één in wiskunde.

"Ik heb bewust gekozen voor deze studie. In het begin dacht ik eerder een proefkonijn te zijn voor deze studierichting, maar we zijn geen proefkonijnen maar pioniers", zei de in scheikunde-afgestudeerde Shruti Somai, in haar dankwoord. Somai is kort na haar afstuderen in augustus 2018 van start gegaan met haar PhD-vervolgopleiding op de University of Auburn in de VS. "Vaak genoeg moest ik aanhoren dat de studies die hier worden gegeven ondermaats zijn. Ik mag in elk geval voor scheikunde aangeven dat mijn bachelor naadloos aansluit op deze universiteit en dat is iets om trots op te zijn", zegt Somai.

Dat zij pioniers zijn binnen de faculteit is voor wiskundige Darey-Ann Louisville een feit. "Ik denk dat wij voor velen het pad hebben geplaveid. We hadden nooit gedacht dat wij in ons eigen huis biologen, natuurkundigen en wiskundeafgestudeerden kunnen afleveren. Ik ben de faculteit zeker dankbaar voor hun inzet en dat ik nu mijn diploma in ontvangst mag nemen is zeker een voorbeeld voor anderen die volgen", benadrukt een enthousiaste Louisville.

Phoeja Ghadjdjoe (scheikunde) is de derde afgestudeerde. Echter, zij was niet aanwezig om haar bul in ontvangst te nemen omdat ze sinds augustus in Nederland zit. In Groningen is ze bezig aan een vervolgstudie. Haar bul werd in ontvangst genomen door docente Hiwat.

Het afgelopen jaar was voor de faculteit niet altijd gemakkelijk, door de vergrijzing onder docenten in exacte vakken. Daardoor is de opleiding genoodzaakt om buitenlandse krachten aan te trekken. Toch blijft de faculteit vechten voor haar bestaan. "We blijven zoveel mogelijk jongeren interesseren in wis-, schei- en natuurkunde. Er wordt ook vaak gedacht dat studenten met zo een bachelor niet veel kunnen, maar dat is niet waar", vertelt de decaan. Er zijn volgens Venetiaan tal van mogelijkheden voor studenten die in de exacte vakken afstuderen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina