Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zorgcoördinator verduistert huurgelden

Zorgcoördinator verduistert huurgelden bejaardentehuis

08/01/2019 20:47 - Ivan Cairo

Huize Prinses Margriet is door haar zorgcoördinator benadeeld.

Huize Prinses Margriet is door haar zorgcoördinator benadeeld. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De directie van Huize Prinses Margriet heeft vrijdag een ontslagaanvraag bij Arbeid ingediend voor een medewerkster die huurpenningen van bewoners achterover heeft gedrukt. Tijdens de afwezigheid van de directeur heeft zorgcoördinator Thekla S. naar verluidt een fors bedrag verduisterd. Het betrof huurgelden van bewoners die contant hun verplichtingen nakomen.

De diefstal is in de tweede helft van 2018 gepleegd toen de directeur zich voor een begrafenis in het buitenland bevond en S. als plaatsvervanger had achtergelaten. Directeur Letitia Wasberg bevestigt de verduistering en de ontslagaanvraag, maar wenst de hoogte van het bedrag niet te noemen.

"De mevrouw die mij moest vervangen heeft huur ontvangen van verschillende bewoners en de gelden niet afgedragen aan de financiële administratie. Zij heeft de huurders wel kwitanties gegeven. Intussen heeft ze een schuldbekentenis getekend", zegt Wasberg tegen de Ware Tijd.

De medewerkster is hangende de afhandeling van de ontslagaanvraag door Arbeid op non-actief gesteld. S. heeft verklaard dat ze in financiële nood verkeerde en daarom het geld heeft achtergehouden. Zij zou dit afdragen voordat de directeur was teruggekeerd, maar Wasberg kwam eerder dan verwacht huiswaarts.

Intussen circuleren berichten op sociale media van vermoedelijk ontevreden bewoners van het bejaardentehuis. Daarin uiten ze hun misnoegen over de situatie en vermeende misstanden die er al jaren zouden plaatsvinden. Ze klagen over achterstallig onderhoud aan de woningen en appartementen, diefstal van sieraden van bewoners door personeel, ontvreemding van levensmiddelen en misbruik van middelen zoals bedrijfsauto's voor privédoeleinden.

Voorts zou de op non-actief gestelde zorgcoördinator personeelsleden van het tehuis hebben ingezet in haar privé-thuiszorgactiviteiten. Ook Wasberg heeft de berichten onder ogen gekregen. "Ik werk hier al twaalf jaar en heb nog nooit gehoord dat sieraden van bewoners zijn gestolen", zegt de directeur. De aantijgingen berusten volgens haar niet op waarheid. Zij vermoedt dat de informatie is verspreid door een bewoonster die boos is over de verhoging van de huurtarieven.

Wasberg merkt op dat het seniorentehuis geen winstobject is en dat de afgelopen jaren regelmatig de huurprijzen noodgedwongen zijn verhoogd. Ook het afgelopen jaar nam de kerkraad van de organisatie het besluit om de huurpenningen te verhogen. Van de 173 bewoners was volgens de directeur een groepje van ongeveer vijftien personen het oneens met de aanpassing van de huurprijzen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen