Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grand Gala Thalia

Grand Gala Thalia in Anthony Nesty Sporthal

09/01/2019 19:07 - Steven Seedo

Grand Gala Thalia in Anthony Nesty Sporthal

 

PARAMARIBO - Theater Thalia organiseert op 16 februari 2019 een Grand Gala in de Anthony Nesty Sporthal. De volledige opbrengst gaat naar de renovatie van het gebouw. Sinds september vorig jaar is de schouwburg gesloten wegens renovatiewerkzaamheden, vertelt directeur Hugo Wikkeling aan dWT.

Verschillende Surinaamse artiesten, toneelgroepen en anderen leveren een bijdrage aan de avond, zegt Wikkeling. Het gaat vooral om kunstenaars en gezelschappen die in Thalia op de planken hebben gestaan, waaronder A Sa Go en Sambel Trasie. Ook de bekende Surinaams-Nederlandse cabaretier Roué Verveer is van de partij.

Thalia wil niet alleen fondsen binnenhalen via crowdfunding, maar schrijft ook verschillende bedrijven aan. Het project omvat verder de organisatie van een loterij en artistieke fundraisingsactiviteiten. Zo zijn er in 2018 onder meer een carwash en een Owru Yari Bakana Fatu gehouden.

De renovatie is al begonnen en het is de bedoeling dat Thalia medio maart weer opengaat. Het bestuur van theater Thalia en directeur Wikkeling doen een beroep op de Surinaamse gemeenschap en de podiumkunstenaars om hun bijdrage te leveren aan het voltooien van dit project. Het toneelgenootschap Thalia werd op 27 april 1837 opgericht en is daarmee het oudste van het Caribisch gebied.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina