Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maduro opnieuw beëdigd als president Venezuela

Maduro opnieuw beëdigd als president Venezuela

10/01/2019 16:47

De Venezolaanse president Nicolás Maduro kreeg na zijn herbeëdiging hartelijk applaus van de Surinaamse vicepresident Ashwin Adhin en zijn echtgenote Gracella (tweede rij rechts) en staatshoofden onder wie Miguel Diaz-Canel van Cuba, Evo Morales van Bolivia, Daniel Ortega van Nicaragua en Salvador Sanchez Ceren van El Salvador.

De Venezolaanse president Nicolás Maduro kreeg na zijn herbeëdiging hartelijk applaus van de Surinaamse vicepresident Ashwin Adhin en zijn echtgenote Gracella (tweede rij rechts) en staatshoofden onder wie Miguel Diaz-Canel van Cuba, Evo Morales van Bolivia, Daniel Ortega van Nicaragua en Salvador Sanchez Ceren van El Salvador. Foto: screenshot YouTube  

CARACAS - Nicolás Maduro is donderdag in het hooggerechtshof van Venezuela opnieuw beëdigd als president van Venezuela. De socialistische staatsman kreeg vorig jaar bij omstreden verkiezingen een tweede termijn van zes jaar.

Volgens een groot deel van de internationale gemeenschap is Maduro een dictator die onrechtmatig aan de macht is gekomen. De VS en de EU hebben een reeks sancties getroffen tegen de regeringskopstukken van Venezuela , dat zeer olierijk is maar niettemin al jaren in een diepe crisis verkeert. Naar schatting drie miljoen Venezolanen zijn gevlucht.

De Paraguayaanse president Mario Abdo reageerde onmiddellijk nadat Maduro de eed had afgelegd met het sluiten van zijn ambassade in Venezuela. Alle diplomaten worden teruggehaald. De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton herhaalde nog eens dat de Verenigde Staten Maduro's leiderschap niet erkennen. Telegraaf.nl

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina