Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bus met toeristen crasht in Cuba

Bus met toeristen crasht in Cuba

11/01/2019 22:43

Bus met toeristen crasht in Cuba

Foto: AFP  

HAVANA - Bij een zwaar busongeval in het oosten van Cuba zijn donderdagmiddag zeker zeven mensen om het leven gekomen en 33 gewond geraakt. Zes daarvan verkeren in kritieke toestand. Volgens het Cubaanse persbureau ACN zaten behalve 18 Cubanen ook 22 toeristen uit Spanje, Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Mexico in de bus.

Het ongeval is volgens staatsmedia gebeurd in het oosten van Cuba, op de weg tussen de steden Baracoa en Guantánamo. Op weg naar het meer dan 800 kilometer verder gelegen Havana zou de buschauffeur de macht over het stuur hebben verloren tijdens een inhaalmanoeuvre. De bus is van de weg geraakt en omgeslagen.

Het ging om een bus van Vía Azul, een maatschappij die populair is bij toeristen en die met luxebussen over lange afstanden rijdt in Cuba. Drie Cubanen, twee Argentijnse vrouwen, een Duitse en een Fransman zijn bij het ongeluk om het leven gekomen. De gewonden worden in ziekenhuizen in Guantánamo behandeld. Zes gewonden zijn er zeer slecht aan toe, volgens staatspersbureau ACN. HLN.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina