Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter gelooft 'reisleidster' niet

Rechter gelooft verdachte niet

11/01/2019 04:13 - Van onze redactie

Rechter gelooft verdachte niet

 

PARAMARIBO - Het lukte de 50-jarige Malti P. donderdag niet om de rechter te overtuigen van haar onschuld. Volgens de beklaagde zit ze onterecht achter de tralies. Ze staat terecht voor oplichting en verduistering. Kantonrechter Marie Mettendaf vertelde de vrouw dat ze haar verklaringen niet geloofwaardig vindt en dat zij duidelijk en eerlijk moet zijn om te voorkomen dat zij in grotere problemen komt.

Malti P. heeft het vertrouwen van drie vrouwen weten te winnen voor het organiseren van de reis van hun leven. Zij beloofde de vrouwen dat zij samen met hen naar India zou afreizen. De vrouwen gaven haar geld om tickets aan te schaffen en visums in orde te maken. Ze had haar slachtoffers viaFacebookleren kennen en maakte daarna afspraken met hen om ze persoonlijk te ontmoeten.

Malti P. ontkende alle beschuldigingen. "Ik heb niemand opgelicht. Ik zou ze terugbetalen. Ik zou wel op reis gaan met die mensen," zei de beklaagde. De beloofde reis ging echter niet door. De slachtoffers hoorden niets meer en deden uiteindelijk aangifte. De vrouw beweerde dat zij het ontvangen geld had laten overmaken uit Nederland om de slachtoffers terug te betalen.

"Mevrouw de rechter, ik had het geld al laten toezenden. Die mensen moesten gewoon even wachten. Het geld was al in orde gemaakt ondanks dat ik ze lang heb laten wachten." Mettendaf en officier van justitie Claudia Bruining vertelden Malti P. dat uit onderzoek niet is gebleken dat zij geld had overgemaakt om de slachtoffers terug te betalen.

De openbaar aanklager vroeg Malti P. of zij voor het eerst met justitie in aanraking is gekomen. Volgens de verdachte was dat het geval. Bruining wees Malti P. erop dat zij al twee keren gevonnist is voor diefstal en valsheid in geschrifte. "U heeft niet geleerd uit uw fouten want u staat weer hier. Vertelt u ons wat er eigenlijk gebeurd is met dat geld. Want u zei bij de politie dat u het heeft uitgegeven." De rechter vroeg Malti P. herhaaldelijk om een aannemelijke verklaring voor haar daden en stelde de zaak uiteindelijk uit tot 14 februari.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina