Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Somohardjo verdenkt Bouterse

Somohardjo verdenkt Bouterse

11/01/2019 16:47 - Gilliamo Orban

PL-voorzitter Paul Somohardjo.

PL-voorzitter Paul Somohardjo. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Natuurlijk heeft hij belang”, antwoordde PL-voorzitter Paul Somohardjo tijdens een persconferentie op de vraag of president Desi Bouterse belangen heeft bij de poging tot grootschalige drugssmokkel dinsdag op de Jules Sedney Haven. De politicus stopte echter abrupt met die beschuldigende taal en wilde er verder niet over uitweiden. “Want tot nu toe zijn er geen personen aangehouden. Het is wel vreemd”, redeneerde Somohardjo.

Hij begon zijn betoog tijdens de persconferentie in het PL-partijcentrum te Beekhuizen door op te merken dat de persmeeting van de president op een afleidingsmanoeuvre leek. "Juist op dat moment werd een grote lading drugs gevonden op de haven. Men wil de totale pers en het volk afleiden", zei hij. De PL-voorzitter vindt het erg dat Bouterse de procureur-generaal Roy Baidjnath Panday in een kwaad daglicht heeft geplaatst. In regeringskringen wordt volgens hem nu weinig gezegd over de grote drugsvangst.

"Het Openbaar Ministerie is tijdens de persconferentie beledigd en als dit niet was aangehaald, zou men zich concentreren op de drugsvangst", meent de politicus. Hij vermoedt dat een criminele organisatie achter de poging tot smokkel staat. "Misschien wordt dit gedaan door een onzichtbare hand. Zomaar 2.300 kg cocaïne en dat kort voor de verkiezingen. Want als dit mag slagen en als je parlementariër bent, wordt je direct miljonair, omdat het een straatwaarde heeft van meer dan 120 miljoen US dollar ", redeneerde de PL-voorzitter.

Volgens Somohardjo voert de NDP mogelijk propaganda met opbrengsten uit de drugshandel. "Niet alleen daarvan, maar je vraagt je af hoe iemand als Djogaman met geld strooit in Commewijne." De PL-voorzitter legde uit dat de regering sommige handelaren bevoordeelt door hen belastingvrij goederen te laten importeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina