Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Tarieven kamers op de campus zijn redelijk’

‘Tarieven kamers universiteitscampus redelijk’

11/01/2019 05:17 - Gilliamo Orban

‘Tarieven kamers universiteitscampus redelijk’

 

PARAMARIBO - De Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) vindt de tarieven voor de kamers op de universiteitscampus niet hoog. Een plaats op een tweepersoonskamer kost SRD 750, die op een vierpersoonskamer SRD 400 per student. De kamers hebben airco en warm en koud water. “Het zijn redelijke tarieven, aangezien de kamers gemeubileerd zijn en ook wifi hebben, wat belangrijk is om informatie te zoeken”, zegt VMSS-voorzitter Paul van Dun.

De eerste fase van de studentenflats is in december opgeleverd. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft studenten opgeroepen om zich te registreren. Binnenkort worden de eerste kamers betrokken. Hierdoor krijgen driehonderd studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname en andere hbo-opleidingen huisvesting op de campus. De regering wil voorkeur geven aan studenten van het binnenland omdat zij het veelal moeilijk hebben om af te reizen, of om onderdak te vinden bij een familielid in Paramaribo.

Van Dun stelt dat hij studenten kent die SRD 1000 betalen voor een woonruimte die niet gemeubileerd is. "Conform de nieuwe koersen, zijn de tarieven van de campus toch veel minder", stelt hij en wijst ook op de hoge transportkosten voor studenten om de universiteit te bereiken. De studentenvertegenwoordiger in het universiteitsbestuur, Emanuel Scheek, was niet bereikbaar voor commentaar.

In maart 2017 is gestart met de bouw van de studentenflats, waarvoor de bouwcontracten in 2014 waren getekend. Het terrein is in 2016 bouwrijp gemaakt. Bij de oplevering van de eerste fase van het project heeft de ondertekening plaatsgevonden voor de uitvoering van fase 2. Het project wordt in vier fasen uitgevoerd en uiteindelijk moeten vijftienhonderd studenten verblijf op de campus vinden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina