Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wildgroei in thuiszorgbranche

Wildgroei in thuiszorgbranche

11/01/2019 08:35 - Naomi Hoever

Wildgroei in thuiszorgbranche

 

PARAMARIBO - Zorgverleners maken zich druk over de wijze waarop thuiszorginstellingen grof geld aan hen verdienen, terwijl de kwaliteit van de zorg te wensen overlaat. Aan cliënten, senioren dus, wordt weleens oud eten uit de koelkast opgediend of brood dat al afbrokkelt. Soms moet de zorgverlener handschoenen kopen, omdat de instelling daarvoor niet heeft gezorgd.

Terwijl er veel geld omgaat in de thuiszorg krijgen degenen die er werken maar een luttel bedrag. Verder baart het de doelgroep zorgen dat er een wildgroei te merken is in de thuiszorgbranche. Er zijn instanties die niet geregistreerd staan bij het ministerie van Volksgezondheid, maar zich wel uitgeven als zorginstelling. Ook worden er onbevoegde krachten ingezet, vertelt een ingewijde aan de krant.

Het hoofd Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen, Carol de Baas, zegt in een reactie dat de werkers in de thuiszorg bevoegd zijn, maar soms niet bekwaam voor het werk waarvoor ze worden ingezet. Alle werkers zijn gediplomeerd ziekenverzorgende, bejaardenverzorgster, assistent-verpleegkundige of verpleegkundige.

Op dit moment zijn iets meer dan tien thuiszorginstellingen geregistreerd bij het ministerie van Volksgezondheid. De inspectie waakt over de kwaliteit van de zorg. Inspecties vinden één of twee keer per jaar plaats. Volgens De Baas werken de meeste mensen al in de sector en doen thuiszorg als bijbaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen