Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Doornroosje

COLUMN: Doornroosje

12/01/2019 14:00 - Ganga

Sharda Ganga

Sharda Ganga  

We zijn nog zestien lange maanden verwijderd van de verkiezingen, maar ik kreeg van de week al een onbedaarlijk verlangen om als Doornroosje in slaap te vallen en pas na de verkiezingen weer wakker te worden. De gedachte aan bijkans anderhalf jaar het gebral en geleuter van vooral oude en superoude mannetjes te moeten aanhoren, maakt me onpasselijk.

Ik hoop al langer dan tien jaar dat we de laatste verkiezing met Paul Somohardjo hebben gehad maar helaas, zoals gebruikelijk is hij ook nu weer net op tijd uit zijn winterslaap gerukt om ons te vergasten op zijn eigen logica die alleen te begrijpen is als je lid bent van zijn partij en aan een geweldige vorm van geheugenverlies lijdt. Maar dat is uiteraard dubbelop. Je kunt alleen met goed fatsoen in de verhalen van Somo geloven als de klap van de molen, die je uiteraard hebt gehad, een permanente staat van geheugenverlies heeft opgeleverd.

Anders kun je niet met een uitgestreken - ik wil zeggen: smoelwerk maar ik zal zeggen gezicht, erbij blijven zitten terwijl Somo Bouterse nog net niet tot brein van de grootscheepse drugsmokkelpoging benoemde. Een paar jaar geleden wilde hij nog doodgaan voor diezelfde Bouterse en vroeg in ruil slechts dat die voor hem zou flauwvallen. Tijdens zijn persconferentie sprak Somo in elk geval één verifieerbare waarheid: volgens hem zat er een criminele organisatie achter die drugsmokkelpoging. Kijk, met zulke heldere inzichten in de criminaliteit vanuit de politiek kunnen we de politie afschaffen.

Alle Somo's op een stokje, die drugsvangst is natuurlijk frappant. Er zijn zoveel scenario's mogelijk en elk uur, elk nieuwsbericht brengt weer een reeks mogelijkheden voor een televisieserie. Zoals de foto waarop de zakken te zien zijn waarin de drugs zaten - zo hemelsbreed verschillend van rijstzakken dat je nog net niet een stempel zag: contrabande! Maak mij open! Of de rijstpelmolenaar die wordt heengezonden na ondervraging, spoorloos verdwijnt als hij verdacht wordt genoemd, maar niet spoorloos is volgens zijn raadsman, de ultieme pleiter in onfrisse zaken.

Ik kon het spinnenwiel van Somo driftig garen horen spinnen bij het bekend worden van de naam van de raadsman voor de rijstpeller. En we hebben nog zestien maanden te gaan. Hoeveel persconferenties moeten we nog doorstaan van al die partijmeneertjes en van de NDP-leider, pardon, president, pardon 8 december-verdachte, pardon, ik kan de petwisselingen niet bijbenen. Ons staatshoofd is net NV Roep: alles onder 1 pet.

gangadwt@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina