Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Olympisch Comité opent nieuwjaar met lidbonden

Olympisch Comité opent nieuwjaar met lidbonden

12/01/2019 03:33 - Terence Oosterwolde

Olympisch Comité opent nieuwjaar met lidbonden

Ramon Tjon-A-Fat (l) had minister Lalinie Gopal (m) en Desney Romeo van de sportjournalistenvereniging uitgenodigd voor de New Year Get Together van het SOC. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) heeft vrijdag het nieuwe jaar in gemoedelijke sfeer geopend met zijn lidbonden. Met livemuziek en onder genot van hapjes en drankjes wisselden bestuurders amicaal van gedachten.

Dat het geheel ongedwongen was, bewezen SOC-voorzitter Ramon Tjon-A-Fat en Bill Fung-Loij, bestuurslid van de Surinaamse Judofederatie, die spontaan de microfoon pakten en een medley ten gehore brachten onder begeleiding van de band van Glenn Teixeira. Fung-Loij had kort daarvoor een solo opgevoerd.

In het korte formele gedeelte zei Tjon-A-Fat dat de bedoeling van deze New Year Get Together is om als Olympische familie gezellig bezig te zijn. "Als ik zo rondkijk heb ik een goed gevoel. Ik hoop op een uitstekende samenwerking", aldus de voorzitter. Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken, die er als speciale gast bij was samen met haar directeur Mitchell Kisoor, voelde zich "bijzonder vereerd" om deelgenoot te zijn van dit "heugelijke feit". Ze bevestigde de goede samenwerking met het SOC en de bonden.

Gopal: "Maar hopelijk gaat het nog beter als iedereen beseft dat we er staan voor Suriname. We moeten de handen in elkaar slaan en kijken wat we kunnen betekenen voor de topsport." Ze zei dat - met het oog op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio - de regering een topsportinstituut wil opzetten waarin alle actoren zijn vertegenwoordigd. De bedoeling is dat potentiële Tokio-gangers via dit orgaan een "gedegen begeleiding" krijgen. "Ik kijk daarom uit naar een goede samenwerking."

In de nieuwe week komt het SOC weer bijeen met de lidbonden, maar dan zal het er serieus aan toegaan. Immers, er zullen technische zaken worden besproken om te kijken hoe het jaar het beste kan worden ingericht. Tjon-A-Fat zei dat er in 2019 heel veel activiteiten zijn met als blikvanger de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima, Peru. Daarnaast worden onder meer de Odesur Beach Games (14-23 maart) in Rosario, Argentinië gehouden. Suriname doet mee met openwaterzwemmen en beachvolleybal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina