Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Cultuur geeft directie ultimatum

Personeel Cultuur geeft directie ultimatum

12/01/2019 00:02 - Cheflin Paulus

Enkele werknemers van het directoraat Cultuur tijdens het gesprek met Ronald Hooghart.

Enkele werknemers van het directoraat Cultuur tijdens het gesprek met Ronald Hooghart. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De ontevredenheid van medewerkers van het directoraat Cultuur heeft een climax bereikt. De mensen zijn boos over de omstandigheden waaronder ze moeten werken en willen niet langer dienen onder de huidige leiding. Ongeveer honderd werknemers spraken vrijdag in de Palmentuin - een van hun werklocaties - met de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, Ronald Hooghart. Tijdens dit gesprek is besloten de directie een ultimatum te geven om de zaken die de werknemers dwarszitten op te pakken.

Hooghart zegt dat hij teleurgesteld is in de houding van directeur Elviera Sandie en onderdirecteur Harriëtte Bholasing-Helstone van Cultuur. "Als zij niet met de mensen kunnen omgaan, moeten zij niet daar zitten." De situatie is volgens Hooghart in een fase gekomen waarbij er sprake is van broodvrees. Door bedreigende uitlatingen vanuit de directie voelen werknemers zich niet op hun gemak op het werk. Wanneer de mensen geen afdoende reactie krijgen van de leiding, zullen ze naar de minister stappen, zegt Hooghart. 

Bholasing zegt tegen de redactie dat zij voorzichtig wil zijn met het doen van uitspraken. Ze denkt dat het personeel zich mogelijk bedreigd voelt door het nieuwe beleid van de directie. Zelf zegt ze zich niet schuldig te maken aan het uiten van dreigementen. Eerder zei directeur Sandie dat zij er juist naar streeft om een gunstige werksituatie te creëren voor de werknemers. Ze stelt dat door geldgebrek sommige goederen niet aangeschaft kunnen worden om het werk optimaal te laten uitvoeren, waardoor er ontevredenheid ontstaat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina