Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wisseling van de wacht in Nickerie

Wisseling van de wacht in Nickerie

12/01/2019 07:19 - Beta Debidien

Het moment waarop de nieuwe dc haar eed aflegt in bijzijn van een moslimgeestelijke en de president.

Het moment waarop de nieuwe dc haar eed aflegt in bijzijn van een moslimgeestelijke en de president. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - “De regering verwacht van alle districtscommissarissen dat ze een spilfunctie vervullen in het decentralisatieproces. Decentralisatie van het bestuur is immers een voorwaarde voor de vooruitgang van ons land en vormt het instrument tot democratisering.” Dat zei president Desi Bouterse vrijdag tijdens de beëdiging en installatie van Nisha Kurban-Baboe als districtscommissaris van Nickerie. Ze volgt Wedprekash Joeloemsingh op die na zeven jaar vertrekt naar zijn geboortedistrict Wanica.

Bouterse: "Wij onderkennen het belang van de lokale gemeenschap en stellen haar in de gelegenheid tot zelfontplooiing. We moeten streven naar decentralisatie, inspraak en participatie, zodat wij in Nickerie kunnen groeien naar een rechtvaardige samenleving." Hij noemt Kurban-Baboe "een vooruitstrevende vrouw afkomstig uit Nickerie, van wie wordt verwacht dat ze de taken goed zal uitvoeren, omdat ze het district goed kent."

De regering wil dat de nieuwe burgermoeder een voorbeeldige en inspirerende figuur is voor de lokale bevolking, door de handen uit de mouwen te steken en bij te dragen aan de opbouw van het district. De nieuwe dc, die van 2013 tot en met 2017 ambassadeur in Guyana was, bedankte voor het vertrouwen dat de regering haar geeft. "Het is natuurlijk geen gemakkelijke taak, maar ook geen onmogelijke", zegt Kurban-Baboe.

Ze belooft zich in te zetten om samen met de districtsgenoten en goede communicatie Nickerie verder te ontwikkelen. De president bedankte de scheidende districtscommissaris Joeloemsingh voor zijn inzet de afgelopen zeven jaren. "We weten dat hij graag in Nickerie wil blijven, maar Wanica wacht op hem."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina