Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • JCI richt zich in 2019 op kwalitatief leiderschap

JCI richt zich in 2019 op kwalitatief leiderschap

21/01/2019 02:52 - Amanda Palis

De JCI-clubs hebben hun projecten voor 2019 afgelopen zaterdag gepresenteerd.

De JCI-clubs hebben hun projecten voor 2019 afgelopen zaterdag gepresenteerd. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Junior Chamber International Suriname (JCI) wil dit jaar werken aan en investeren in de kwaliteit van haar leden en de kwaliteit van de organisatie. “Wij willen vooral investeren in persoonlijke groei van de leden. Wij streven ernaar om kwalitatieve leiders af te leveren, want alleen met goede leiders kom je verder.” Dit zei national president Klebert Drenthe tijdens een persconferentie zaterdag in het KKF-gebouw.

Met het oog op het ontwikkelen van kwalitatieve leiders en leiderschap, bekijkt JCI National Suriname mogelijkheden om ook voor (jonge) politici een politieke academie te starten. Drenthe zegt dat veel politici geen kwalitatief hoogstaand debat weten te voeren. Daarom wil de organisatie de jongeren vaardigheden leren, zoals die gehanteerd worden op internationale podia.

Hij ziet degelijk interesse voor leiderschapsvaardigheden bij jongeren van politieke partijen. "We hebben gesproken met VHP, NPS, DOE en kleine partijen en die staan er zeker voor open om hun jongeren op zo een academie te plaatsen. Als JCI willen wij ook helpen om het beste uit deze leiders te halen." De organisatie hoopt met deze scholing te beginnen na de deelname van jongeren aan een leiderschapsacademie, waarvoor aanmelding nog mogelijk is.

Bij de opening van het fiscaal jaar hebben de zes JCI-clubs in Suriname verteld over projecten die voor 2019 op programma staan. JCI Urban, vooral actief in Wanica, heeft voor dit jaar het renoveren van de sporthal te Lelydorp op de agenda. Voor de benodigde SRD 250.000 zullen sponsors worden benaderd.

Het jaarlijks spreekcontest staat op schema bij de mannenafdeling JCI Nilom. Het promoten en oproepen van geïnteresseerden op de vos-scholen begint deze week, zegt clubpresident Mario Vermeer. De finale van het contest is op 20 april.

Dit jaar zullen weer tien 'upstanding persons' worden gekozen. Jongeren krijgen de gelegenheid om leeftijdgenoten uit hun eigen omgeving die van bijzondere betekenis zijn voor te dragen. De tien personen worden onderscheiden tijdens een speciaal gala.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina