Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontevredenheid broeit onder OBS-leden

Ontevredenheid broeit onder OBS-leden

21/01/2019 06:37 - Gilliamo Orban

Ontevredenheid broeit onder OBS-leden

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het gros van de bus- en boothouders aangesloten bij de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) is ontevreden over de wijze waarop de regering zijn financiële belangen behartigt. De vervoerders blijven erbij dat ze nog een verhoging van 15 procent dienen te krijgen. Ook zijn ze boos dat de overheid verzuimt de twk over de periode mei 2016 tot en met juli 2017 te betalen.

De leden willen liever vandaag dan morgen hun tanden laten zien en het kost het OBS-bestuur veel moeite om hen op andere gedachten te brengen. Dat was zaterdag weer het geval tijdens een algemene ledenvergadering.  "Ik ben midden in de vergadering weggelopen. Ik had gedacht dat het bestuur ons concrete zaken zou voorhouden, maar nu blijkt dat er niets bijzonder is om mee te delen", klaagt bushouder R. B.

Het bestuur heeft volgens hem gezegd dat het deze week om de tafel zal zitten met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) en vervolgens zullen de leden hiervan verslag krijgen. "Driekwart van de aanwezigen was niet te spreken hierover. We wachten al geruime tijd op ons geld en nu de is maat vol", stelt de bushouder.

Een districtscoördinator van de OBS die niet bij naam genoemd wil worden, zegt dat er woensdag wordt gesproken met minister Patrick Pengel van OWT en C. Hij hoopt dat overheid niet langer draalt om boot- en bushouders uit te betalen en erkent dat de ontevredenheid onder de leden groeit. "Ik denk niet dat deze regering wil dat het schoolvervoer wordt lamgelegd, omdat onderwijs erg belangrijk is voor het land", meent hij.

Aan het begin van het tweede kwartaal van het schooljaar op 3 januari hadden bepaalde leden hun bussen in de garage gehouden en boten aan de oever gelaten. De OBS vertegenwoordigt zowel schoolvervoerders als transporteurs die hun diensten verlenen aan het Nationaal Vervoerbedrijf.

De OBS is medio 2017 met de toenmalige minister Jerry Miranda van OWT en C een verhoging van 40 procent overeengekomen. De raad van ministers is in februari 2018 akkoord gegaan met slechts 25 procent. Op een later tijdstip zouden volgens de OBS de leden de overige 15 procent krijgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina