Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie onderzoekt zelfmoordfilmpje

Politie onderzoekt authenticiteit zelfmoordfilmpje

23/01/2019 15:22 - Cheflin Paulus

Politie onderzoekt authenticiteit zelfmoordfilmpje

 

PARAMARIBO - De politie onderzoekt een geval van mogelijke zelfmoord dat gefilmd is en wordt verspreid op sociale media. Dinsdag verscheen op Facebook een filmpje van een man die het verdelgingsmiddel Gramoxone zou hebben gedronken. Voordat hij dat deed vertelde hij in het Saramaccaans dat hij moe is van beschuldigingen door personen met wie hij woont.

Politiewoordvoerder Humprey Naarden zegt dat er geen melding is ontvangen van een geval van zelfdoding met een dergelijk motief. Hij zegt dat de politie er alles aan doet om achter de waarheid te komen en dat het vermeende slachtoffer wordt gezocht. Naarden sluit een opgezette zaak niet uit. "Als het zelfmoord blijkt te zijn houdt het op, want dan valt er niet veel te doen. Het lijk hoeft dan niet in beslag genomen te worden omdat de oorzaak al heel snel bekend zal zijn."

De politie was niet op de hoogte van het filmpje dat al enkele uren verspreid werd via Facebook en WhatsApp, totdat de krant de zaak had aangekaart bij Naarden. Vrijwel direct daarna zijn technische medewerkers op onderzoek uitgegaan en op het filmpje gestuit.

Hoofdinspecteur Naarden heeft de beelden ook bekeken en vindt het noodzakelijk dat onderzocht wordt of het geval zich daadwerkelijk heeft voorgedaan. Duidelijk is te zien hoe de man het verdelgingsmiddel inschenkt en drinkt. Op Facebook heeft dit filmpje voor nogal wat opschudding gezorgd. De beelden zijn een paar honderd keer gedeeld en duizenden keren bekeken. Het is niet strafbaar om beelden van zelfmoord te verspreiden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina