Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Financiën akkoord met bestedingsplannen

Financiën akkoord met bestedingsplannen overheidsuitgaven

26/01/2019 08:54 - Ivan Cairo

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is van mening dat met bestedingsplannen "verstoppingen" bij het uitvoeren van beleid worden voorkomen.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is van mening dat met bestedingsplannen "verstoppingen" bij het uitvoeren van beleid worden voorkomen. Foto: dWT  

PARAMARIBO - In de aangepaste Comptabiliteitswet zal worden opgenomen dat de regering met bestedingsplannen komt over uitgaven die zijn gedaan. Het voorstel om dit te doen is door de minister van Financiën overgenomen van de parlementaire commissie die de wetswijziging voorbereidt. “We denken dat het heel goed zal zijn dat op jaar-, maar ook op maandbasis de uitgaven getoetst worden op basis van de inkomsten”, zei minister Gillmore Hoefdraad van Financiën vrijdag tijdens de openbare commissievergadering.

Volgens hem kunnen met bestedingsplannen "verstoppingen" bij het uitvoeren van beleid worden voorkomen. Commissieleden stelden dat ter verbetering van de controle op overheidsbestedingen en om na te gaan hoe efficiënt staatsmiddelen worden besteed, het gewenst is dat met bestedingsplannen wordt gewerkt. Ook is afgesproken dat er een mechanisme zal komen om de bestedingen van ministeries onder een bepaald niveau te brengen "zonder dat de cashflow van de minister van Financiën in problemen komt". De wetswijziging komt op initiatief van enkele assembleeleden.

Hoefdraad merkte op dat er het afgelopen anderhalf jaar veel werk is verzet door zijn ministerie en de initiatiefnemers om de wet aan te passen. Evenwel zullen partijen nog meer juridisch overleg met elkaar plegen zodat de wetsartikelen en de memorie van toelichting "correct kunnen worden bijgewerkt". Zoals de initiatiefnemers hebben voorgesteld, treedt de de gewijzigde wet bij delen in werking. Hoefdraad stelde dat in de voorbije periode grote vorderingen zijn geboekt bij het beheer van staatsfinanciën.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina