Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nickerie wil graafmachine terug

Nickerie wil graafmachine terug

28/01/2019 03:09 - Beta Debidien

Graafmachine

Graafmachine Foto: Geuensmachines.be  

NIEUW-NICKERIE - De districtsraad (dr) van Nickerie wil de graafmachine terug die in 2017 in bruikleen is afgestaan voor de bouw van een gezondheidscentrum van het Mungra Medisch Centrum in het dorp Tapoeripa. Leden hebben tijdens de vergadering van de raad hun bezorgdheid geuit over achterstallig onderhoud aan de tertiaire afvoerleidingen in het district.

Ondervoorzitter Azeez Khodabaks zegt dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling verantwoordelijk is voor onderhoud van de tertiaire waterwegen, "maar dat kan niet, omdat de graafmachine niet beschikbaar is. Wij hebben de machine ook dringend nodig om de infrastructuur in de rijstpolders een complete onderhoudsbeurt te geven."

Het lid Arthur Braafheid wil dat uit het districtsfonds betaald wordt voor een ponton om de graafmachine terug te halen. "Als het nog bezig is werk te verrichten, kunnen wij wachten maar wanneer er daar niets meer te doen is, moet de machine worden teruggehaald."

De in januari aangetreden districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe spreekt van "een grote machine die niet met een kleine boot teruggehaald kan worden; we moeten een ponton huren en het wachten is nu op het moment waarop dat mogelijk zal zijn."

Kurban heeft gemerkt dat er een goede verstandhouding is tussen de ministeries die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de infrastructuur in Nickerie. "We begrijpen dat het gaat om dezelfde overheid en als het ten behoeve van het district is, moeten wij goed kunnen samenwerken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina