Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werknemers MCP stellen directie ultimatum

Werknemers MCP stellen directie ultimatum

30/01/2019 13:02 - Ivan Cairo

Werknemers MCP stellen directie ultimatum

 

PARAMARIBO - Misnoegd dat zij nog geen salaris hebben ontvangen over de maand januari dreigen arbeiders van het Multi-purpose Corantijnkanaal Project (MCP) het werk neer te leggen. Zij voegen de daad bij het woord indien het loon eind deze week nog niet is gestort, of als zij niet te horen krijgen wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden. De MCP-medewerkers wachten ook nog op hun decembergratificatie. Aan de directie van het MCP is een ultimatum gesteld dat op 1 februari verloopt.

Uit bekomen informatie blijkt dat de directie van MCP en het ministerie van Regionale Ontwikkeling administratief alles op tijd hebben afgewikkeld zodat het ministerie van Financiën de subsidie tijdig kon overmaken. "Wij hebben ons huiswerk gedaan", reageert RO-minister Edgar Dikan op een vraag van de redactie. Naderhand voegde hij eraan toe dat het ergens spaak gelopen is met het versturen van de informatie naar Financiën, waardoor dat verlaat is gebeurd.

"Het is pas vandaag (dinsdag) naar Financiën gestuurd en vanmiddag laat ontvangen. Ik heb alles laten natrekken en mijn collega heeft bevestigd dat het pas vandaag is gestuurd", zei financiënminister Gillmore Hoefdraad gisteren in de vooravond aan de krant. Hij voegt eraan toe dat het ministerie alles in het werk stelt om de subsidie vandaag over te maken "Werknemers mogen geen slachtoffer worden hiervan", zegt de bewindsman. Om de ontstane situatie te bespreken voerde het bestuur van de vakbond, WO-MCP, dinsdag spoedoverleg met de directeur van het waterschap.

Bondsvoorzitter Dayanand Dwarka stelt dat het gebruikelijk is dat de lonen van het personeel uiterlijk de 25ste van de maand worden gestort. Hij merkt op dat de directie en het ministerie van RO geen blaam treft. Zij hebben op tijd de subsidie aangevraagd "maar geen respons gekregen van Financiën". Dwarka: "De directie heeft zich ingespannen zodat de betaling van de salarissen op tijd kon plaatsvinden, wat helaas niet is gelukt." De leiding van het waterschap weet niet wanneer de werknemers hun loon en de gratificatie kunnen verwachten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina