Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brazilië: doden bij brand jeugdcomplex Flamengo

Brazilië: tien doden bij brand op jeugdcomplex Flamengo

08/02/2019 13:03

Brazilië: tien doden bij brand op jeugdcomplex Flamengo

Foto: TV Globo  

RIO DE JANEIRO - Bij een brand bij het jeugdcomplex van Flamengo zijn vrijdagochtend tien doden en minstens drie gewonden gevallen, zo melden autoriteiten aan Braziliaanse media. Volgens TV Globo behoren vier van de tien slachtoffers tot de jeugdopleiding van Flamengo. Het gaat om voetballers tussen de veertien en zeventien jaar.

Verder zijn twee proefspelers en vier clubmedewerkers overleden bij de brand die omstreeks vijf uur's ochtends (lokale tijd) uitbrak. De gewonden zijn vervoerd naar een nabijgelegen ziekenhuis. Het kostte de brandweer ongeveer twee uur om het vuur te blussen. Nog onduidelijk is hoe de brand is ontstaan.

Ninho de Urubu, zoals het jeugdcomplex van Flamengo heet, is onlangs nog fors uitgebreid. Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior, die de jeugdopleiding van Flamengo doorliep, heeft op Twitter al zijn medeleven getoond. VI.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina