Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Easy Man’ Ronald Snijders online

‘Easy Man’ Ronald Snijders online

08/02/2019 03:05 - Van onze redactie

De Surinaams Nederlandse musicus Ronald Snijders.

De Surinaams Nederlandse musicus Ronald Snijders. Foto: Collectie Ronald Snijders  

PARAMARIBO - De documentaire ‘Easy man: The story of Ronald Snijders’ over de bekende Surinaams-Nederlandse musicus is nu ook online te zien. “Absoluut. We leven in een tijdperk waarin de snelle bereikbaarheid een veel directere rol speelt. Beeld staat daarin centraal. Je kan je er niet meer afzijdig van houden, ook niet als artiest. De mens is en blijft nieuwsgierig en kiest voor het swipe-gemak”, reageert Snijders tegenover DWT over de online beschikbaarheid van zijn filmportret.

De documentaire 'Easy Man' werd in mei 2016 tegelijk uitgebracht met het album 'The Nelson & Djosa Sessions'. De docu geeft een mooi beeld  van de carrière en het oeuvre van dwarsfluitist, componist en schrijver Ronald Snijders - bezien door de ogen van het producersduo Nelson & Djosa en in samenwerking met Dennis de Groot.

Beelden van de opnames van het album worden afgewisseld met interviews. Aan het woord komen onder meer Jörgen Raymann, Kees de Koning, Co de Kloet, Antal Heitlager (Rush Hour), Ed Motta, Joe Davis (manager Azymuth), Franky Douglas en Eddy Veldman (beiden collega's en generatiegenoten).

'The Nelson & Djosa Sessions' bestaat uit negen nummers die in verschillende sessies zijn opgenomen, met gastmuzikanten uit Colombia, Mali, de VS, Israël, Nigeria, Brazilië en Engeland.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina